Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 249: Over ongewenste Nederlanders en ondeugende troetelevangelisten  »
 

Plinia ontmoet Mariska op het strand, die vertelt dat ze mede-eigenaar is van strandtent Pora Pora en dat het uit is met Rick, want als PVV-aanhanger is hij onuitstaanbaar geworden. Ze spreekt met duidelijk leedvermaak over Geert Wilders die Groot-Brittannie niet in mocht en over het proces wegens haatzaaien dat hem boven het hoofd hangt. Verder krijgt Andries Knevel steun uit onverwachte hoek en is Plinia ontzet dat Arie Boomsma wegens een fotoshoot voor een homo-glossy tijdelijk geschorst is bij de EO.

 
 
 
Gepubliceerd: 18-03-11. Vond plaats op: 18-03-09. Tags:  asielbeleid en integratie ; Bewustzijn ; christendom ; discriminatie, racisme en anti-semitisme ; normen en waarden ; politiek binnenland ; tv persoonlijkheid ; vrijheid van meningsuiting ;
 
Geert Wilders Arend-Jan Boekestijn Gianfranco Ravasi Floris van den Berg
 
 
 
 
 
Over ongewenste Nederlanders en ondeugende troetelevangelisten (Integrale tekst)

Het is 18 maart 2009 - Het is nu echt lente aan het worden want de strandtenten worden weer opgebouwd in Scheveningen. Het is een en al bedrijvigheid en je wordt er helemaal vrolijk van. Ook Bobbe was opgetogen en ze werd helemaal happy toen ze een grote, bruine hond tegenkwam. Het bleek Ampala te zijn, de hond van Pop. Pop begroette me met een reuze omhelzing en Bobbe liet zich zelfs beleefd een knuffeltje ondergaan. Pop wil trouwens weer Mariska genoemd worden. De relatie met Rick is sinds kort ten einde. Niet eens omdat hij naar een vrouwtje te veel gekeken heeft maar omdat ze zich absoluut niet meer kon vinden in zijn ideeën. Ze vertelde dat hij steeds extremer is geworden. Toen ze hoorde dat hij vorige maand naar die sympatisantenbijeenkomst van de PVV in Waddinxveen is geweest was dat voor haar de druppel. Shit, ik had dit echt niet van Rick verwacht. Iemand met verstand is zijn kop loopt toch niet achter een vent aan die kleinzielige filmpjes maakt over het grote gevaar van de verhoofdoekisering van Nederland! Groot gelijk dat de Britten hem als persona non grata hun land niet binnen lieten. Kan-ie zelf eens voelen hoe het is als je ongewenst bent in een land. En een drukte dat hij daarom maakt! Maar voorlopig heeft de rechter besloten dat hij wel degelijk vervolgd moet worden wegens haatzaaien en aanzetten tot discriminatie. Zijn aanhang is het daar duidelijk niet mee eens en ze hebben de raadsheren van het Amsterdams gerechtshof de afgelopen weken bestookt met haatmails en bedreigingen. t Zullen je vrienden maar zijn… Rutte gooide nog wat extra olie op het vuur door onmiddellijk na het besluit van het hof om een wetswijziging te roepen die de vrijheid van meningsuiting moet vergroten. Moet hij ook niet zeuren als Boekestijn over spleetogen twittert. Heb je zijn tweet gezien vanochtend? Wat was dat weer dom, he? Echt weer een Boekestijntje…

Afijn, Mariska vertelde dat ze zich met een erfenisje heeft kunnen inkopen bij de strandtent Pora Pora. Ze stelde me voor aan haar compagnon Jean, die vertelde dat hij als oudste zoon van een Nederlandse moeder en Tahitiaanse vader op Tahiti was geboren en dat Pora Pora eerstgeborene betekent in het Tahitiaans. Aardige vent. Hij lijkt sprekend op Arie Boomsma, inclusief ontbloot, gespierd bovenlijf. Alleen is Arie er 3 maanden voor geschorst door de EO! En als hij ook zo’n ringetje door zijn tepel had gehad had hij waarschijnlijk direct mogen vertrekken. ’t Is ook niet handig om als troetelevangelist halfnaakt in Linda’s eenmalige homospecial te gaan poseren. IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid.

Ja,ja, de EO heeft moeite zijn discipelen in het gareel te houden. Eerst Andries Knevel en nu dit weer. Ik hoorde trouwens dat Andries met zijn geloof in de evolutietheorie steun krijgt uit onverwachte hoek. Het Vaticaan heeft namelijk tijdens een congres beklemtoont dat het de evolutietheorie nooit heeft veroordeeld. Bla, bla, bla, bla… Maar de conclusie van zijn verhaal is dat je als katholiek dus eigenlijk de ruimte krijgt om zowel te geloven in de evolutietheorie als in god de Schepper. God heeft alles wel geschapen, maar de schepping heeft zich veranderd en ontwikkeld. Maar let op! Intelligent Design is voor ketters, het wordt door het Vaticaan gezien als creationistisch fundamentalisme. Begrijp jij het nog? Ik zag gisteren langs de A4 bij Schiphol een tekst die ik een stuk beter begreep: Durf zelf te denken en geniet van dit leven!

Maar goed, voorlopig hebben we, ondanks de protestsongs, geen Arie meer op tv. We wachten dus met smart op de foto’s. 22 april komt de glossy uit. Zet het in je agenda!