Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 261: Over rechte ruggen en boze hostiehomo’s  »
 

Het is 28 februari 2010 - Plinia is met Teun naar de Sint Jan in Den Bosch afgereisd om steun te betuigen aan de homo’s die de hostie niet krijgen. Plinia heeft eigenlijk niets met de katholieke kerk en weigert mee naar binnen te gaan en wacht buiten op Teun. Ze snapt niet wat Teun er zoekt en maakt zich druk over de vieze paters die kinderen hebben misbruikt. Verder vertelt ze over de val van het vierde Kabinet Balkenende deze maand.

 
 
 
Gepubliceerd: 28-02-12. Vond plaats op: 28-02-10. Tags:  christendom ; demonstraties en rellen ; homofilie ; normen en waarden ; politiek binnenland ; seksueel misbruik ;
 
Jan-Peter Balkenende Wouter Bos Maxime Verhagen Rita Verdonk Carnavalsprins Gijs d’un Urste Lilianne Ploumen
 
 
 
 
 
Over rechte ruggen en boze hostiehomo’s (Integrale tekst)

Het is 28 februari 2010 - Geheel tegen mijn zondagse gewoonte in was ik vanochtend in alle vroegte uit de veren om met Teun naar Den Bosch te gaan want hij wilde bijtijds bij de Sint-Jan zijn voor de ochtendmis. Hij gaat kijken of hij als homo de hostie krijgt, een onbegonnen missie als je het mij vraagt. Het is je vast niet ontgaan dat er een hele hype is ontstaan rond het feit dat de pastoor in het Noord-Brabantse Reusel twee weken geleden heeft geweigerd om de homoseksuele carnavalsprins Gijs d’n Urste een hostie te geven tijdens de zogenaamde Carnalvalsmis, want wie in zonde leeft mag het lichaam van Christus niet eten. Pure discriminatie natuurlijk en er werd op de tamtam geroffeld om zo veel mogelijk mensen naar de Sint Jan te krijgen om duidelijk te maken dat dit niet kan.
Ik had geen zin om met al die boze homo’s mee naar binnen te gaan. Het zal maar matten worden… Bovendien heb ik niks met het Rooms-Katholieke geloof en ik snap ook niet waarom Teun zich hier zo druk om maakt. Je wilt toch niet bij een club horen die jouw levenswijze afkeurt en die homoseksuele handelingen nog steeds als gruweldaden ziet?
Een huichelachtige bende is het! En zo hypocriet als ik weet niet wat. Ze hebben jarenlang priesters de hand boven het hoofd gehouden die kinderen seksueel hebben misbruikt, in mijn ogen een veel grotere zonde dan het samenleven met iemand van hetzelfde geslacht. Bovendien waren het meestal ook nog jongens waar ze zich aan vergrepen. Dat is me toch een beerput die deze maand opengetrokken is, zeg! Het begon met die elite-school in Berlijn maar sinds eergisteren hebben wij ons een eigen katholieke misbruik-schandaal. De paters van de orde van Salesianen van Don Bosco van het klooster Huize Don Rua in Gelderland, ’t is een hele mond vol, ja, konden hun handjes ook niet van de kinderen afhouden. Don Bosco, een Italiaanse priester uit de 19e eeuw, zou zich in zijn graf omdraaien. Hij richtte zijn orde op om de achtergestelde jeugd te helpen met onderwijs en sociale activiteiten. Dat laatste hebben de patertjes wel heel letterlijk genomen… Afijn, toen het deksel eenmaal van de beerput af was diende de ene na de andere zaak zich aan en inmiddels hebben al honderden slachtoffers zich gemeld. ’k Ben benieuwd waar dit gaat eindigen.
Maar goed, Teun vindt het belangrijk en als goed vriendin zijnde ga je dan toch maar mee en daarom sta ik hier ook met deze button op mijn hoedje. Misschien kom ik vanavond wel op het journaal, wie weet. En ik bevind me in goed gezelschap want ook Lilianne Ploumen, de voorzitter van de PvdA, is erbij vandaag. Dat zal met name wel zijn om kiezers te trekken en dan niet voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende woensdag, maar met name voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni a.s.
Ja,ja, Balkenende, die ternauwernood een motie van wantrouwen heeft overleefd met het Irak-rapport, heeft zijn vierde kabinet niet veilig door de Uruzgan-crisis kunnen loodsen en was vorige week bij Beatrix om alweer zijn zoveelste ontslag aan te bieden. Het kabinet is uitgegleden over de NAVO-brief. Of Nederland alsjeblieft wat langer wil blijven in Uruzgan. Zo’n brief van de NAVO komt niet zomaar. Daar is om gevraagd en aangezien we allemaal weten hoe graag Maxime Verhagen wil dat we doorgaan met die zinloze bezigheden in Afghanistan wordt hij ervan verdacht die brief te hebben geritseld achter de rug van het kabinet om. Om maar vast werkelijkheid te creëren. Maar…de rug van Wouter Bos was toch stugger dan iedereen dacht en consequent hield hij het kabinet aan de belofte van 2007 om de Nederlandse missie in Uruzgan in 2010 te beëindigen. Dit leidde tot vele beschuldigingen en scheldpartijen over en weer, waarbij overigens een glansrol voor Rita Verdonk als viswijf was weggelegd.
Het was een beschamende vertoning. En dan vinden ze het gek dat de mensen tegenwoordig zo weinig respect voor elkaar hebben!
Na deze ordinaire straatgevechten was het vertrouwen in elkaar dusdanig beschadigd dat een verdere samenwerking niet mogelijk was.
Het zakje allesbinder wat minister Verburg haar collega’s cadeau deed bij het aantreden van Balkenende 4 twee jaar geleden heeft niet mogen helpen.
Oh, daar zijn ze alweer! Daar is Teun! Kijk, samen met Lilianne Ploumen. ’t Is aan zo te zien. Ik ben wel benieuwd of hij de felbegeerde hostie nou heeft gehad.