Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 270: Over bedenkelijke gedoogpartners en absurde heksenjachten  »
 

Het is 1 december 2010 - Plinia is opnieuw met Felix in Frankrijk op huizenjacht. Dit keer zijn ze in Auxerre. De gebeurtenissen van de afgelopen maand, waarin het wemelde van de foute PVV-ers, hebben haar emigratieplannen alleen maar versterkt. Suna stuurt een sms met de mededeling dat Julian Assange van Wikileaks door Interpol op de lijst van gezochte personen is gezet. Suna stuurt een sms-je dat Julian Assange door Interpol op de lijst van meest gezocht personen is geplaatst en Plinia maakt zich behoorlijk kwaad over de heksenjacht die op hem is geopend na de publicatie van geheime documenten op klokkenluiderssite Wikileaks.

 
 
 
Gepubliceerd: 01-12-12. Vond plaats op: 01-12-10. Tags:  Frankrijk ; misdaad en corruptie ; normen en waarden ; politiek binnenland ; politiek buitenland ; vrijheid van meningsuiting ;
 
Julian-Assange Bradley Manning Dion Graus Eric Lucassen Hero Brinkman James Sharpe
 
 
 
 
 
Over bedenkelijke gedoogpartners en absurde heksenjachten (Integrale tekst)

Het is 1 december 2010 - Felix en ik zijn weer op huizenjacht. We hebben besloten Parijs maar te laten voor wat het is, het is gewoon te duur. We zijn nu aan het rondkijken in een cirkel eromheen waarbij we de grens hebben gezet op 2 uur rijden van het culturele hart van Frankrijk. Tja, en dan kan het gebeuren dat je jezelf terugvindt in een Anton Pieck-achtige setting in een Franse provinciestad. We zijn in Auxerre en hebben net een aantal huisjes bekeken. Heel kneuterig en nog aardig prijzig voor het aantal vierkante meters wat je krijgt, maar dat komt dat je toch weer in de stad zit. Ik denk dat we veel beter op het platteland kunnen gaan zitten. Veel meer rust en ruimte en de prijzen liggen zoveel lager, maar Felix heeft als rasechte stedeling plattelandsvrees terwijl ik natuurlijk van oorsprong een plattelandsdeerne ben. We zijn dus nog steeds heel serieus met onze emigratieplannen en de gebeurtenissen van de afgelopen maand hebben dat alleen maar versterkt. Tjonge, jonge, jonge… het blijkt dat bijna 30 procent van de 24 Kamerleden die de fraaie gedoogpartij van het kabinet Rutte heeft geleverd helemaal niet zo zuiver op de graad blijken te zijn als hun partijleider beweerde. Geweldpleging, bedreiging, oplichting, valsheid in geschrifte, fraude, gerommel met cv’s, kortom het was de maand van de foute PVV-ers. Waarschijnlijk heb je er je buik van vol, maar ik zet ze toch nog even voor je op een rijtje.
Om te beginnen Eric Lucassen. De PVV-woordvoerder van wonen en wijken heeft buurtgenoten bedreigd en geïntimideerd, fraudeert met uitkeringen en is veroordeeld voor ontucht. 
Dan hebben we natuurlijk Dion Graus die betrokken is bij stalking, mishandeling en het niet betalen van schulden. Verder heeft hij zijn CV een beetje opgeleukt.
Net als Richard de Mos trouwens. Die bleek bij navraag helemaal geen schoolhoofd te zijn geweest, hij heeft alleen maar een opleiding daartoe gevolgd. 
De vierde stouterik is Marcial Hernandez die een kopstoot heeft uitgedeeld na een cafe-ruzie. 
Ook Hero Brinkman staat bekend om zijn gewelddadige gedrag na alcoholgebruik. Verder probeerde deze voorvechter van het zero tolerance beleid met gedoofde lichten een verkeerscontrole te ontwijken, vermoedelijk ook omdat hij gedronken had.
Eveneens veroordeeld voor het rijden onder invloed is Jhim van Bemmel die trouwens ook geld en inboedel van zijn bijna failliete muziekhandel heeft doorgesluisd naar zijn andere bedrijven. Hij is trouwens ook veroordeeld voor valsheid in geschrifte.
En dan last bust not least James Sharpe die veroordeeld is voor misleiding omdat zijn Hongaarse internetdatingbedrijf via nepadverdenties van schaars geklede dames mensen opzadelde met peperdure sms-seksdiensten. Verder heeft-ie iemand met een spijkerschoen in het gezicht geslagen.
En dat soort mensen besturen wel ons land, hè? Geert doet er het zwijgen toe en beklaagt zich over de hyperige media de die de schuld van alles is. 

Wacht even, een sms-je.
Dat was van Suna. Interpol heeft Assange op de lijst van meest gezochte personen gezet. Dat is toch niet te geloven? De lijst van meest gezochte personen? Ok, hij heeft misschien wat gevoelige informatie online gezet waar de Amerikanen niet zo blij mee waren, maar in feite is Assange gewoon een soort missionaris die gelooft dat je een eerlijker wereld kunt creëren door overheden te dwingen meer transparant te worden over hun doen en laten. Om dit te bewerkstelligen publiceert hij op zijn klokkeluiderssite Wikileaks geheime documenten die via verschillende bronnen tot hem komen. Of we hiermee een eerlijker wereld krijgen, vraag ik me af, maar de documenten geven wel een aardig kijkje achter de schermen op wat voor manier wij gemanipuleerd worden door democratisch gekozen regeringen. Ze zijn er in ieder geval behoorlijk door in verlegenheid gebracht. 

To solve shared problems? Wat zou ze daar nou mee bedoelen? Misschien die geheime CIA-transporten naar Saoedische martelcentra? Je ziet wel dat ze pisnijdig is omdat Amerika’s geheimen op straat liggen. Maar is het niet naïef om te denken dat je geheimen veilig zijn achter de firewalls van je computernetwerken? Iedereen weet toch inmiddels wel dat privacy niet meer bestaat in computerland. En iemand als Assange oppakken heeft al helemaal geen zin‚ WikiLeaks heeft al honderden kopieën op verschillende websites ondergebracht. Zweden heeft Engeland om Assanges uitlevering gevraagd. Niet vanwege Wikileaks (zeggen ze), maar omdat hij een half jaar geleden zonder condoom sex zou hebben gehad met 2 Zweedse vrouwen wat blijkbaar genoeg reden is om iemand op de lijst van meest gezochte misdadigers te zetten. Hoezo heksenjacht? Ik hoop dat Engeland Assange niet uitlevert aan Zweden, want dan zit-ie binnen de kortste keren op CIA-transport naar zo’n fijn Saoedisch martelcentrum. Voorlopig moeten ze het daar nog doen met Bradley Manning, de militair die vermoedelijk verantwoordelijk is voor het lekken van de documenten. Die was ook verantwoordelijk voor het inmiddels beruchte filmpje over de helikopteraanval in 2007 dat in april door Wikileaks werd gepubliceerd. Bradley Manning werd opgepakt en zit al een half jaar onder dubieuze omstandigheden vast zonder enige vorm van proces. Suna houdt zich daar onder andere mee bezig bij Amnesty, vandaar. Ze vroeg me trouwens of ik jullie wilde vertellen over de „Free Bradley Manning” website die een van haar collega’s heeft opgezet. Je kunt daar een petitie ondertekenen. Because thruth is the foundation of democracy. Zo, bij deze dus. Ik heb al getekend.
Oh, back to earth, daar is Felix. Weg uit dit Anton Pieck-straatje en volgende keer gaan we eens lekker op het platteland kijken.