Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 219: Over opportunistische houtboeren en jokkende parlementsleden  »
 

De kunstenaars beweren het copyright op Manon’s naam te hebben. Suna is druk met de zaak Guus K., België wordt opgeschrikt door een racistische moord en Nederland is in rep en roer doordat Hirsi Ali een belegen leugentje opbiecht.

 
 
 
Gepubliceerd: 15-05-08. Vond plaats op: 15-05-06. Tags:  asielbeleid en integratie ; Liberia ; misdaad en corruptie ; oorlog ; zinloos geweld ;
 
Charles Taylor Guus Kouwenhoven Hans van Temsche
 
 
 
 
 
Over opportunistische houtboeren en jokkende parlementsleden (Integrale tekst)

[Uit het dagboek van Manon]

De kwestie met de kunstenaars is ontploft. Zoals je wellicht al hebt opgemerkt hebben ze ook geen verhalen meer geleverd. Ze houden voet bij stuk dat het copyright van mijn naam bij hen ligt en dat ik niet onder mijn eigen naam met de Amnesty-tentoonstelling mee mag doen. Jan-Willem heeft het uitgezocht en het blijkt dat ik daar indertijd daadwerkelijk voor getekend heb. Er hangt me zelfs een boete boven het hoofd als ik toch onder de naam “Manon” mee doe.
Ik ben met Suna wezen lunchen om de kwestie te bespreken. Die heeft de direct de drukker gebeld, want die is met de boekjes en de affiches bezig. Ze zouden hun best doen, maar konden niks beloven. De uitnodigingen zijn al verstuurd, maar daar staan de namen van de deelnemers gelukkig niet op.
Felix raadde me aan om een nieuwe identiteit aan te nemen. Die vond mijn weblog al een tijdje vrij ouderwets met die verhalen van de kunstenaars. Volgens hem lezen mensen geen verhalen meer, maar willen ze bewegende beelden. Vodcasts noemde hij dat geloof ik, dat is zoiets als een podcast, maar dan een soort filmpje. Nou was ik de laatste tijd toch al met filmpjes aan het experimenteren dus dat is misschien wel een goed idee. Volgens Jan-Willem kan ik Naturalis Hysteria gelukkig wel blijven gebruiken.
Suna was nogal afwezig, de zaak Guus K. houdt haar erg bezig. Volgens haar is het een medogenloze, op geld beluste opportunistische zakenman die de Liberiaanse president, Charles Taylor, indertijd aan wapens zou hebben geholpen. Hij schond daarmee een VN-embargo en wordt nu aangeklaagd voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. Er hangt hem levenslang boven het hoofd, maar Suna is er niet gerust op dat hij dat ook krijgt, want hij heeft een zeer gehaaide advocate.
Verder is België donderdag opgeschrikt door een racistische moordpartij. Op klaarlichte dag schoot een 18-jarige skinhead midden in Antwerpen een Afrikaanse vrouw dood en het meisje van 2,5 jaar op wie zij paste.
Ook Nederland is sinds donderdag in rep en roer door een uitzending van Zembla waarin Hirsi Ali meldt dat ze, net als Taida Pasic, heeft gelogen om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen. Dat muisje zal nog wel een staartje, krijgen maar ik kan me er niet echt druk om maken. Ik moet nu eerst een nieuwe identiteit verzinnen...