Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 223: Over reislustige beren en historische kaartenregens  »
 

Manon en Felix zijn terug van vakantie en halen de cavia’s op bij Evelyn en Matthijs. Beer Bruno is doodgeschoten, Nederland ligt uit het WK, nieuwe lijsttrekkers en er zijn twee meisjes verdwenen in België.

 
 
 
Gepubliceerd: 26-06-08. Vond plaats op: 26-06-06. Tags:  België ; fauna ; misdaad en corruptie ; politiek binnenland ; verkiezingen ; voetbal ; zinloos geweld ;
 
Beer Bruno Scheidsrechter Ivanovov Alexander Pechtold Rita Verdonk Nathalie en Stacy
 
 
 
 
 
Over reislustige beren en historische kaartenregens (Integrale tekst)

[uit het dagboek van Plinia]
We zijn weer terug in Nederland en hebben vanavond de cavia’s opgehaald bij Eef en Matthijs. Cavia’s, ja! Door alle drukte met die tentoonstelling en dat identiteitsgedoe heb ik geloof ik nog niet verteld dat Puccina en Bizetta zijn gearriveerd. Ze zijn enorm gegroeid bij Evelyn en vooral Bizetta is een beauty geworden!

We hebben Evelyn en Matthijs als dank voor het oppassen het spel De Beer is los gegeven. Een laatste eerbetoon aan de reislustige Beer Bruno, die wekenlang Zuid-Duitsland en Tirol onveilig maakte. Dolenthousiast waren ze eerst, de Duitsers, tot zijn bloederige spoor met verscheurde schapen, kippen en konijnen iedereen danig de keel uit ging hangen. Bruno werd vogelvrij verklaard en op weg naar Eef en Matthijs hoorden we dat hij was doodgeschoten.

Matthijs had een behoorlijke voetbalkater. Gisteren is het Nederlands elftal in de achtste finale met 1-0 uitgeschakeld door Portugal. Het was een historische, of liever gezegd hysterische avond, want nog nooit eerder werden in een wedstrijd op een WK zoveel gele en rode kaarten uitgedeeld. Alhoewel de kaarten redelijk verdeeld waren over beide kampen, is de schuld van het verlies natuurlijk volledig bij de Russchische scheidsrechter Ivanovov gelegd. Matthijs had geen goed woord voor hem over en had als een soort protest nog steeds zijn voetbalshirtje aan.

Hij vertelde dat hij nu toch blij is dat Mark Rutte de lijsttrekker van de VVD is geworden. Hij was de favoriet bij de leden. Het is nog een hele toestand geweest. Alle peilingen wezen naar Verdonk en die was er dan ook van overtuigd dat ze zou winnen. Ze hoorde het slechte nieuws pas op de avond zelf en het schijnt dat ze compleet van haar a propos was. Haar overwinningscadeau heeft ze alsnog gekregen van haar familieleden: een foto met Rita aan het roer van Nederland. Ik vraag me ten zeerste af of ze zich onder Rutte zal kunnen handhaven...

Vandaag hoorden we dat bij D66 Lousewies het bij de lijsttrekkersverkiezingen heeft moeten afleggen tegen Alexander Pechtold. Hopelijk is die in staat om de partij uit het dal te trekken.

Evelyn was erg ontdaan over de verdwijning van de twee Belgische stiefzusjes Stacy en Nathalie uit Luik, en dan met name over de onverantwoordelijkheid van de moeder. Terwijl de kinderen ‘s nachts op een braderie aan spelen waren zat hun moeder in het café te hijsen. Pas om half drie merkte het dronken lor dat de kinderen weg waren en sloeg ze alarm. Ze hebben inmiddels een verdachte die al twee keer eerder is veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen. Het ziet er niet best uit. Het is natuurlijk België en de hele zaak doet nogal Dutroux-achtig aan.

PS. 29-06-2006 - De stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) zijn woensdag na bijna drie weken dood teruggevonden onder putdeksels van een afwateringskanaal bij een spoorlijn in Luik. Ze zijn door wurging om het leven gekomen. Alleen Nathalie is seksueel misbruikt.