Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 230: Over uitgerangeerde ministers en diplomatieke relletjes (even bijkletsen 1)  »
 

Plinia heeft de problemen met de kunstenaars opgelost en kan eindelijk weer posten. Ze brengt in een paar turboafleveringen haar fans op de hoogte over de gebeurtenissen van de afgelopen 7 maanden. Dit is het eerste deel.

 
 
 
Gepubliceerd: 01-04-09. Vond plaats op: 01-04-07. Tags:  geld ; openbaar vervoer ; politiek binnenland ; Soedan ;
 
Ontspoorde Randstadrail Gijzeling Telegraafreporters ">Rita Verdonk en Ernst Hirsch Ballin Ayaan Hirsi Ali Jan Pronk Jan Hein Donner
 
 
 
 
 
Over uitgerangeerde ministers en diplomatieke relletjes (even bijkletsen 1) (Integrale tekst)

Ik ben superblij want de kwestie met de kunstenaars is helemaal opgelost! Naturalis Hysteria blijft mijn webblog alleen krijg ik mijn naam niet meer terug. Nou is iedereen inmiddels gewend aan Plinia dus dat is ook niet meer zo’n probleem. Zelfs Carla noemt me nu Plientje!
Ik heb goede afspraken gemaakt met de kunstenaars. We blijven samenwerken, maar ik mag niet meer zonder overleg zo diep in hun privé-leven en dat van hun familieleden en vrienden wroeten. No big deal! Ik draai nu op eigen kracht.
De kunstenaars hebben zich in ieder geval van hun beste kant laten zien: ze hebben een prachtige nieuwe website voor me gebouwd waar ik alle ruimte heb voor mijn videoblogs, mijn foto’s en mijn tekeningen. Het ziet er veel mooier uit, niet zo somber! Je kunt mijn soap-hypes nu ook als vodcast op je iphone krijgen en ze hebben er zelfs voor gezorgd dat ik kan twitteren!!
Het is wel jammer dat er door al dat geruzie nu zo’n gat gevallen is in mijn hype-dagboek. Ik heb natuurlijk wel bijgehouden wat er gebeurd is maar ik had niet de mogelijkheid om te posten omdat mijn blog geblokkeerd was. Heel frustrerend, maar gedane zaken nemen geen keer en ik zal proberen je in een paar korte turbo-afleveringen bij te praten.

Laat ik beginnen te vertellen dat het met mijn vrienden goed gaat. Alleen Bert loopt met een kraag om zijn nek, want die zat in de RandstadRail die op 29 november ontspoorde. Hij is een fervente OV-hater, maar hij wilde de nieuwe rail wel eens proberen. Zul je net zien! Maar het is niet zo ernstig want hij had nog genoeg energie om een actiecomité voor boze ABN-Amro aandeelhouders op te zetten. De actievoerders proberen de verkoop van de bank te voorkomen omdat ze denken dat het schadelijk zal zijn voor de aandelen. Verder heeft Bert nogal wat stress want hij heeft geld in Luxemburg staan en twee weken geleden is bekend geworden dat de Belastingdienst daar aan het snuffelen is. Om hoeveel geld het gaat en of het zwart is weet ik niet, en misschien mag ik dit eigenlijk niet eens vertellen. Hij jaagt nog steeds achter Fadona aan, maar zijn kansen zijn nu helemaal verkeken want ze is twee weken geleden naar Soedan vertrokken. Sinds haar relatie met Mark verbroken is zocht ze naar een stukje zingeving en aangezien ze de laatste jaren erg bezig was met de vluchtelingen in Darfur was dit een logische stap. Ze heeft het besloten nadat Soedan veel in het nieuws is geweest vanwege Jan Pronk. Die is het land uitgezet wegens een onhandig stukje op zijn weblog wat de Soedanese regering compleet in het verkeerde keelgat is geschoten. Het heeft een ware diplomatieke rel tot gevolg gehad. Ik mis haar wel en ik maak me zorgen, maar ik vind het ook fantastisch dat ze dit doet.

We zijn twee weken geleden nog samen naar de onthulling van De Schreeuw gegaan. Sikhanysio had ons uitgenodigd. De Schreeuw is een monument van Jeroen Henneman ter nagedachtenis aan Theo van Gogh. Hans Teeuwen hield een provocerende toespraak waarin het het vrije woord centraal stond. Koren op de molen van Robin, die er vanzelfsprekend ook was. Natuurlijk had hij zijn Mohammed-cartoon t-hirt aan. Ik heb even met hem gesproken hoewel dat geen pretje is, want hij stinkt nog steeds verschrikkelijk uit zijn mond. Hij rookt als een ketter en was aardig spacy. Robin vertelde dat hij de paddo’s ontdekt heeft en dat zijn werk sindsdien nog beter is geworden. Hij liet me een paar foto’s zien van zijn spotprenten-serie over de Telegraaf-reporters die in november gegijzeld waren omdat ze weigerden de bron te onthullen die hun staatsgeheime dossiers had geleverd. Ik moet eerlijk bekennen dat die tekeningetjes subliem waren. Het hielp natuurlijk wel dat dit helemaal Robin’s ding was want aantasting van de persvrijheid raakt natuurlijk de kern van de vrije meningsuiting. Jammergenoeg heeft de Tweede Kamer woensdag aangekondigd dat ze de verkoop van paddo’s willen gaan verbieden.

Het was leuk om Sykhanisio weer eens te zien. Die was er met de voltallige crew van Submission. Ze vertelde dat Ayaan niet durfde te komen omdat ze sinds een paar weken weer bedreigd wordt. Ze moet zelfs sinds kort weer zwaar beveiligd worden in Amerika. En daar was ze nu net voor weggegaan hier. Ze vertelde sub rosa dat Ayaan veel plezier heeft gehad over haar “ vriendin” Rita die, nadat ze voor de zoveelste keer faalde om de macht binnen de VVD te grijpen, uiteindelijk na de motie van de PvdA over het Generaal Pardon op een zijspoor is gezet. Ze kreeg de low-risk portefeuille Jeugdzorg en Hirsch Ballin heeft de verantwoordelijkheid voor Immigratie gekregen. Die kreeg het razend druk omdat hij ook Justitie erbij had gekregen toen Donner geofferd is na het vernietigende rapport over de Schipholbrand. Maar die is nu al weer terug in het nieuwe kabinet: op Sociale Zaken. Daar kan hij in ieder geval de Sharia niet invoeren.

Oeps, ik moet stoppen. Felix roept, we gaan naar Den Briel om 1 april te vieren. Oh ja, als je me wilt volgen op Twitter, daar heet ik nathysteria.