Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 233: Over bloedige wraakacties en schadelijke wapenlobby’s  »
 

Plinia heeft Kim gesproken over de bloedige moord op Virginia Tech, waarbij het vriendinnetje van Jeremy, Richard’s neefje, is omgekomen.

 
 
 
Gepubliceerd: 21-04-09. Vond plaats op: 21-04-07. Tags:  moord ; veiligheid en beveiliging ; Verenigde Staten ; zelfmoord ; zinloos geweld ;
 
George W. Bush Cho Seung-Hui Cho Seung-Hui ">Cho Seung-Hui
 
 
 
 
 
Over bloedige wraakacties en schadelijke wapenlobby’s (Integrale tekst)

Kim belde vanmiddag dat Richard nog steeds bij zijn zus Debby in Virginia zit. Het vriendinnetje van haar zoon Jeremy is maandag omgekomen bij die schietpartij op de universiteit in Blacksburg en Richard is er direct naar toe gegaan. Kim gaat er morgen met de auto heen en na de begrafenis komen ze samen terug.
Volgens Kim heeft Richard zijn handen vol aan Debby, die nog steeds volkomen overstuur is door het bloedbad dat die Koreaan heeft aangericht. Zoiets is natuurlijk ook een traumatische ervaring. 32 doden! En bijna allemaal jonge mensen die zich veilig waanden op hun school. Die schutter van Virginia Tech was een gestoorde, compleet doorgeslagen gek. Hij was volkomen los geraakt van de maatschappij en zat vol wrok- en haatgevoelens naar zijn medestudenten. Vanochtend op het journaal heb ik de beelden gezien die hij tussen zijn moordpartijen door naar NBC had gestuurd en daar word je niet vrolijk van.
Richard is met Debby en Jeremy naar de herdenkingsdienst geweest waar president Bush wat hypocriete troostwoordjes blaatte. Geen woord over het feit dat deze tragische gebeurtenis misschien te voorkomen was geweest als de moordenaar niet zo makkelijk aan een wapen had kunnen komen. Maar wat kun je verwachten van iemand wiens presidentscampagne voor een groot deel betaald is door de National Rifle Association. Volgens Kim zijn er in de VS meer wapenverkooppunten dan benzinestations. De enige voorwaarde om een pistool te kunnen kopen is dat je minstens 18 bent. In sommige staten moet je een licentie hebben maar die krijg je zo. Kim zegt dat eenderde van de Amerikaanse huishoudens een wapen heeft. God, guns and guts. Mooi, maar er sterven wel elke dag 13 kinderen aan de gevolgen van schietpartijen in de VS!
Volgens Kim heeft Richard geen pistool, maar ze weet het niet zeker. Ze gaat het hem morgen direct vragen want ze moet er niet aan denken dat Jim tijdens een van zijn driftbuien een pistool voor het grijpen heeft. Afijn, nu eerst Debby en Jeremy maar een kaartje sturen.