Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 241: Over opengebarsten onderbuiken en ontevreden denktank-medewerkers  »
 

Plinia raakt tijdens het wachten in het ziekenhuis in gesprek met een nationalistische Nederlander die zich vreselijk druk maakt over een koffiejuffrouw met een hoofddoekje. Ze discussiëren over het opiniestuk van Wilders en Eshan Jami, de beveiliging van Hirsi Ali en de gewraakte toespraak die prinses Màxima hield bij de presentatie van het WRR-rapport over de wijze waarop burgers zich met Nederland identificeren.

 
 
 
Gepubliceerd: 13-10-09. Vond plaats op: 13-10-07. Tags:  asielbeleid en integratie ; islam ; koninklijk huis ; veiligheid en beveiliging ; vrijheid van meningsuiting ;
 
Eshan Jami Ernst Hirsch Ballin Ayaan Hirsi Ali Geert Wilders Hemaworst
 
 
 
 
 
Over opengebarsten onderbuiken en ontevreden denktank-medewerkers (Integrale tekst)

Vandaag ben ik met Carla mee geweest naar het ziekenhuis voor de nieuwe chemokuur. De tumor in de lever was weer flink gegroeid en er zaten nu ook meerder plekjes op haar longen. Maar Carla houdt moed. Zoals ze zelf zei: “Er is weer werk aan de winkel.” Jammer genoeg viel het vandaag allemaal niet mee. Ze heeft vorige maand een port-a-cat gekregen, dat is een soort onderhuids doosje dat vebonden is met de ader waarop het infuus direkt kan worden aangesloten. Dat zou makkelijk aangeprikt moeten kunnen worden. Hadden ze gezegd. Niets was minder waar. Bij Carla althans. Twee verpleegsters hebben er hun naalden op stuk geprikt en uiteindelijk is het met behulp van röntgenapparatuur wel gelukt. Wat een narigheid en een hoop stress voor Carla. Ik zat vanwege alle ergernis natuurlijk ook op het puntje van mijn stoel en in de wachtkamer van de röntgen heb ik een fikse ruzie gemaakt met een andere patiënt. Toen er een koffiedame langs liep met een hoofddoek op begon hij over de tsunami van moslims die het Westen zou bedreigen. Eshan Jami, die van dat comité van ex-moslims, werd de hemel in geprezen, zeker nu hij samen met Geert Wilders een opiniestuk heeft geschreven waarin Mohammed vergeleken wordt met Hitler. Tsunami van moslims! Ik heb die blaaskaak er fijntjes op gewezen dat zijn voorstelling van Eurabië, waarin de volgelingen van het enige ware geloof in de meerderheid zijn, gebaseerd is op pure angst. Volgens prognoses van het CBS zullen het er in 2050 negen procent zijn en dat is ruim geschat. Zeker niet genoeg om de gevreesde sharia langs democratische weg in te voeren. Het zal me niet verbazen als die Jami het door zijn samenwerking met Wilders flink verknald heeft bij zijn achterban en nu ook uit de PvdA gegooid wordt.
Natuurlijk kwam toen ook Ayaan Hirsi Ali ter sprake, die natuurlijk ook een afvallige moslim is. “Een wereldwijf die ook zegt waar het op staat.” volgens mijn zweterige buurman. Maar hij vond toch ook niet dat de Nederlandse staat voor haar beveiliging moest betalen. Dat was het enige waar we het dan over eens waren. Hirsi Ali is een moedige vrouw, maar nu zij op persoonlijke titel bij een Amerikaanse conservatieve denktank is gaan werken, die niets met Nederland te maken heeft, vind ik ook niet dat wij nog voor haar beveiliging moeten opdraaien. Dat kost meer dan 3 miljoen euro per jaar! Laat dat American Enterprise Institute daar lekker zelf voor zorgen!
En last but not least werd onze toekomstige koningin nog eens flink afgezeken naar aanleiding van haar toespraak die ze heeft gehouden bij de presentatie van het WRR-rapport over de wijze waarop burgers zich met Nederland identificeren. Mijn buurman maakte zich vreselijk kwaad over het feit dat volgens Maxima de Nederlandse identiteit niet bestaat. Dat is eigenlijk het enige dat in de volksmond van haar mooie, relativerende toespraak is overgebleven nadat Geert Wilders en consorten eroverheen gewalst zijn. Eindelijk zegt ze eens wat verstandigs en vervolgens worden haar uitspraken compleet verdraaid en uit hun context gehaald en barsten de onderbuiken van heel nationalistisch Nederland open. Ze had er alleen op gewezen dat de Nederlandse identiteit geen statisch begrip is en dat er veel beter gekeken moet worden naar de verbondenheid van mensen met hun land. Ze bedoelde natuurlijk dat het Nederlandse volk, net als elk volk overigens, te veelzijdig is om in een cliché te vatten. We zijn een volk van allerlei rassen, en godsdiensten met compleet verschillende interesses. En dat is maar goed ook! Als dè Nederlander zou lijken op deze zeurende, zaklopende, koekhappende en HEMA-worst etende kaaskoppen die nu zo aan het hakken zijn, wil ik daar echt niet bij horen!
Het enige wat misschien een beetje dom van Maxima was dat ze de reactie van Wilders niet heeft voorzien. Die heeft gelijk Kamervragen gesteld over de stijgende kosten van het koningshuis.
En van mij was het misschien een beetje dom om me zo op stang te laten jagen door die man.
Oh ja, er was een email van Godelieve dat Mark naar Tibet is afgereisd om de monniken daar te steunen. Dapper, maar ik weet niet of het wel zo verstandig is. Het lijkt me dat het daar aardig uit de hand loopt.