Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 247: Over ongelovige EO-coryfeeën en hebberige prinsessen  »
 

Plinia luistert een gesprek af over de van zijn geloof gevallen Knevel en wacht op een winkelende Evelyn voor het werkpaleis van Beatrix, in de hoop een glimp op te vangen van de majesteit. De enige die ze ziet is Balkenende die de dubieuze stichtingen op paleis Noordeinde komt aankaarten. Ze laat ook een videootje van de dronken Japanse minister zien.

 
 
 
Gepubliceerd: 18-02-11. Vond plaats op: 18-02-09. Tags:  christendom ; Japan ; koninklijk huis ; politiek buitenland ;
 
“Ik heb daar spijt van. Punt.rdquo; Jan-Peter Balkenende Prinses Christina Soichi Nakagawa
 
 
 
 
 
Over ongelovige EO-coryfeeën en hebberige prinsessen (Integrale tekst)

Het is 18 februari 2009
Lekker met Evelyn de stad in geweest, zij wilde nog op kinderkleertjes uit voor de kleine Hugo, maar daar had ik geen zin meer in. Ik ben eerst nog wat blijven hangen bij Dudok, waar we geluncht hebben. Ik zat er wel lekker en bovendien was er bij het tafeltje achter mij een amusante discussie gaande over Andries Knevel. De man moest niets van hem hebben, maar de vrouw was duidelijk een fan. Ze noemde Andries zelfs een held want ze vond het erg dapper dat hij het scheppingsverhaal verloochende bij zijn eigen omroep.
Andries liet heel orthodox Nederland op zijn grondvesten beven door op televisie te zeggen dat hij niet meer gelooft dat de aarde in 6 dagen van 24 uur geschapen is. Jammergenoeg gelooft 61 procent van de achterban van de EO dat nog wel. En die achterban was verontrust en voornamelijk boos. Zo boos, dat Knevel gisteren per brief zijn excuses moest aanbieden voor zijn uitlatingen, met name dat hij wellicht gesuggereerd had dat Genesis-aanhangers hun hersens niet gebruiken. Nou had hij daar natuurlijk volledig gelijk in, maar een echte held zo niet zo snel terugkrabbelen. Jammer, het was veelbelovend. Als Andries na het lezen van alleen al Genesis tot de conclusie is gekomen dat de evolutie toch heel wat waarschijnlijker is, ben ik benieuwd wat hij na het lezen van de volgende hoofdstukken in de Bijbel zou hebben gevonden van bijvoorbeeld de Rode Zee die door Mozes gespleten wordt, Jonas die drie dagen in de walvis overleeft, de feniks van Job en Jezus die over het water kon lopen. Misschien was hij wel agnost of zelfs wel atheïst geworden. We zullen het nooit weten want hij heeft alleen na Genesis al zoveel gezeur gehad dat hij de Bijbel aan de kant heeft gegooid. De schoorsteen moet tenslotte ook roken.

Toen het stel weg ging ben ik ook wat gaan rondslenteren. Op een of andere manier eindig ik dan altijd hier, bij het werkpaleis van mijn geliefde koningin op het Noordeinde. Ik heb nog altijd de stille hoop dat ik haar eens naar buiten zie komen, of misschien achter het raam zie staan zwaaien. Maar nee, hoor, de enige die ik zag was Balkenende die de koningin een bezoekje kwam brengen.
Aan zijn gezicht te zien zou het geen gezellige theekransje worden. Hij moet, namens de Kamer, de koningin aan de tand gaan voelen over de twaalf stichtingen die op haar adres gevestigd zijn. Onlangs is bekend geworden dat prinses Christina haar vermogen via het werkpaleis van haar zus heeft ondergebracht op Guernsey, wat een belastingparadijs schijnt te zijn. Juridisch gezien mag dat geloof ik wel omdat Christina in Londen woont, maar het is natuurlijk niet handig dat de post van haar trust bij onze vorstin op de mat valt.

En nog een laatste schandaaltje: de dronken Japanse Minister op de G7 . Beetje dom natuurlijk. Hij moest dan ook aftreden.
Oh, daar komt Eef weer aan. Ik moet ervandoor! Tot de volgende hype!