Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 248: Over heftige vliegtuigongelukken en verdwenen martelbanden  »
 

Plinia’s afspraakje met Suna om gezellig naar Panorama Mesdag te gaan is in het water gevallen omdat Suna bezig is met een rapport over de verdwenen martelbanden van de CIA. Ze zal wat later zijn en vraagt Plinia of die niet alvast met Muammer, haar Turkse neef, die onlangs de vliegramp op Schiphol heeft overleefd, wil gaan. Plinia baalt, maar ze doet het wel.

 
 
 
Gepubliceerd: 04-03-11. Vond plaats op: 04-03-09. Tags:  koninklijk huis ; leger en politie ; mensenrechten ; transportongelukken ; Verenigde Staten ;
 
José A. Rodriguez jr Portugese waterhond Turkish Airlines crasht bij Schiphol Pieter van Vollenhoven Muammer
 
 
 
 
 
Over heftige vliegtuigongelukken en verdwenen martelbanden (Integrale tekst)

Het is 4 maart 2009 - Dat moet mij weer overkomen… Denk je een gezellig uitstapje met je vriendin te hebben en dan sta je buiten in de kou te wachten op een zeer slecht engels sprekende Turkse neef van die vriendin omdat de vriendin wat verlaat is. Suna dus weer. Ik snap het wel, die is natuurlijk druk bezig met dat rapport over die martelvideo’s, maar leuk is anders. Gisteren is bekend geworden dat de CIA moedwillig 92 videobanden zou hebben laten verdwijnen waarop de hardhandige verhoren van twee veronderstelde Al-Qaeda leden staan. Niet overgespoeld ofzo, maar 3 jaar geleden daadwerkelijk uit de kluis gehaald en vernietigd! Dat zegt al genoeg lijkt me. Sporen van duister en dubieus gedrag moeten worden uitgewist. Doet me erg denken aan de fotorolletjes van de maasamoord bij Srebrenica. Herinner je je dat nog? Het was toch wel erg toevallig dat precies die rolletjes gewist zijn in het laboratorium, nietwaar? Verder zeg ik niets…

Hee, kijk! Een Portugese waterhond! Dat wordt de first dog in Amerika. De Obama’s hebben hun keus op deze soort laten vallen omdat een van hun koters allergisch is en het schijnt dat deze amper haar verliezen. Goede keus van de Obamaatjes.

Ik begrijp niet waar neef Muammer blijft. We hebben eerst bijna een uur doorgebracht bij het panorama van Mesdag en daarna wilde neef nog alle schilderijen van Mesdag en zijn vrouw gaan bekijken. Ik zet er voorlopig geen voet meer naar binnen want ik kreeg een flinke reprimande van de suppoost omdat ik Muammer op de foto bij het panorama wilde zetten. VERBODEN TE FILMEN EN TE FOTOGRAFEREN. Bijzonder kinderachtig. Ik probeerde het nog met een treurig verhaal, dat neef een van de overlevenden is van de vliegramp op Schiphol vorige week, wat nog waar is ook, maar de suppoost wuifde me minachtend weg. Maar het is lekker wel gelukt!

Hoewel neef nog steeds een flinke pleister op zijn voorhoofd heeft zitten, doet hij erg relaxed over de vliegramp. Hij beweert dat hij helemaal niet bang is geweest want zijn naam betekent lang levende in het Turks en dan ga je natuurlijk niet op je 42e dood! Hij presteerde het zelfs er over te klagen dat hij niet een beetje zwaarder gewond was, want iedereen die in het ziekenhuis belandde krijgt 10.000 euro van Turkish Airlines. Zijn wond is door een EHBO-er ter plekke behandeld en hij krijgt maar de helft. Tja, als je je over dat soort dingen druk kan maken, dan valt het wel mee.

Maar hij heeft echt geluk gehad, hoor! Als je die animatie van die crash ziet. …
Er zijn toch nog 9 doden gevallen en heel wat zwaargewonden. Wat er nou precies gebeurd is, is nog steeds onduidelijk en Van Vollenhoven, die voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is, weigert de gegevens van de zwarte doos aan het OM te geven omdat er geen sprake is van een ernstig misdrijf.
Die Pieter! Die werkt tenminste voor zijn geld. Of zou hij ook uit de ruif van het Koninklijk Huis mee-eten? Wist je dat we 39 miljoen aan die familie uitgeven! Het volk is altijd voorgespiegeld dat het maar een miljoentje of 9 was, maar het blijkt dus 4 keer zo veel te zijn! Hebben we dat er nou echt wel voor over?

Ah, daar is Suna eindelijk. Nu neef nog zien te vinden.