Kiekje
 
 
 
«  Aflevering 271: Over enge oppassers en Zwitserse voetbalfraude   »
 

Het is 2 januari 2011- Plinia is met Helen en Zarabe bij Olga, Helen’s zus langs geweest. Een niet al te makkelijk bezoekje want Olga’s dochtertje heeft of de crèche gezeten waar Robert M. heeft gewerkt en Olga was erg aangeslagen door het nieuws dat deze kinderoppasser de afgelopen jaren tientallen kinderen heeft misbruikt. Geert kon er niet bij zijn want die had de voetbalfraude-affaire van de FIFA op zijn bordje gekregen en moest verschillende interviews afnemen.

 
 
 
Gepubliceerd: 02-01-13. Vond plaats op: 02-01-11. Tags:  misdaad en corruptie ; seksueel misbruik ; voetbal ;
 
Robert M. Sep Blatter Johan Cruijff Amos Adamu Reynald Temarii
 
 
 
 
 
Over enge oppassers en Zwitserse voetbalfraude (Integrale tekst)

Het is 2 januari 2011 - Voor ik het vergeet wil ik je een heel mooi en gezond nieuw jaar toewensen en mijn grote wens is dat 2011 jouw dromen gaat waarmaken. Voor mij wordt het een bijzonder jaar omdat ik dit iets te benauwd geworden landje hopelijk vaarwel ga zeggen. Maar voorlopig is het nog niet zover. Felix en ik zitten in een crisis omdat we het niet eens kunnen worden over ons nieuwe stekkie. Hij wil nog steeds iets in de stad en ik wil veel liever naar het Franse platteland. Maar… ik heb hem nu wel zover gekregen dat we binnenkort eens in wat dorpjes gaan rondkijken. Ik hou je op de hoogte.

Vandaag ben ik een dagje met Helen en Zarabe naar Amsterdam. Helen had gevraagd of ik mee ging naar haar zusje Olga. Geert kon niet want die had een interview met Bert van Oostveen, de directeur van de KNVB. Over de verloren stemming natuurlijk. Heel voetballend Nederland is nog steeds aan het bijkomen van de FIFA-afwijzing: we mogen geen WK organiseren in 2018. De heren van de FIFA waren wel zeer vertederd door Johan Cruyff en Ruud Gullit die in Zwitserland op de fiets ons 4,5 miljoen kostende bidbook kwamen aanbieden. Ondanks, of misschien wel dankzij, het Spaanse gebrabbel van Johan Cruijff, ging deze beker aan ons voorbij. Rusland en Qatar waren de gelukkigen. Erg? Ben je gek! Behalve dat het ons miljoenen zou hebben gekost hadden we voor de duur van het WK de Arbo- en de belastingwetgeving moeten aanpassen en hadden we de macht over de openbare ruimte aan de FIFA moeten overdragen. Ons demissionaire kabinet had daar achter de schermen al fluitend toestemming voor gegeven, dus onze soevereiniteit was in feite al verkwanseld voor een paar potjes voetbal. Oh man, we zijn echt door het oog van de naald gekropen! En dat was nog niet alles: we hadden ook volledige immuniteit moeten garanderen voor alle FIFA-vertegenwoordigers, dus diplomatieke onschendbaarheid voor Blatter, het hoofd van de FIFA-clan, en zijn vriendjes. En dat zijn geen frisse jongens weten we inmiddels dankzij de Sunday Times. Ze zijn bijzonder gevoelig voor smeergeld en twee bestuursleden zijn inmiddels wegens omkoping geschorst. De Nigeriaan Amos Adamu heeft zijn stem voor 570.000 aan Poetin verkocht en zijn collega Reynald Temarii uit Tahiti wilde zelfs 1,6 miljoen hebben. Bovendien is voorzitter Sepp Blatter zelf ook door omkoping aan de macht gekomen. Geen wonder dus eigenlijk dat Rusland en Qatar gekozen zijn voor respectievelijk het WK van 2018 en 2022. Voor boeven is het nou eenmaal makkelijker om in een corrupte, verkapte dictatuur zaken te doen dan in een verlichte democratie met een kritische pers. Want dàt heeft Engeland’s kandidatuur om zeep geholpen. Hopelijk winnen zij het WK in 2018. Ze verdienen het.

Maar goed, voorlopig sta ik hier met Bobbe in een kil Amsterdam te wachten op Helen en Zarabe die nog even bij de bakker zijn om wat lekkers te scoren voor de terugweg. Dat hebben we wel nodig want het was een heftig bezoekje bij haar zus. Olga was erg emotioneel. Begrijpelijk want haar dochtertje Jenna heeft op het Hofnarretje gezeten, hier achter mij. Dat is die crèche waar Robert M. als invaller heeft gewerkt en waar hij in de periode tussen 2007 en 2009 zo’n zestig baby’s en peuters heeft misbruikt. Jenna is nu 6 dus het is niet ondenkbaar dat ook zij een slachtoffertje is van de pedofiel. Olga hoopt natuurlijk van niet. Ze zat in ieder geval niet bij de foto’s met kinderporno die op de pc van Robert’s echtgenoot gevonden zijn. Ook medisch onderzoek wees niks uit en Olga heeft zelf ook nooit iets gemerkt van trauma’s of pijn. Verder is het kind opgewekt en vrolijk en ze speelde leuk met Zarabe maar dat zegt natuurlijk ook niet alles. De onzekerheid knaagt toch en elke kleine psychische verandering van Jenna wordt op de voet gevolgd. Wat Olga vreselijk dwars zit is dat ze Robert M. zo volkomen vertrouwde. Hij was aardig, leuk voor de kinderen en leek qua kinderopvoeding kennis van zaken te hebben. Ze had hem bijna nog eens ingehuurd als oppas vorig jaar, hij stond op zoekoppas.nl, maar op de valreep wilde het buurmeisje graag oppassen.
Oh, daar zijn ze eindelijk! Gauw weg uit deze deprimerende omgeving.